Dit is Felix

Binnen Collectief Soepel is Felix de schakel tussen ontwerp en techniek. Door zijn achtergrond in werktuigbouwkunde en ervaring in technisch tekenen en mechanisch ontwerpen weet hij hoe je een ontwerp tot realisatie kan brengen zonder daarbij teveel concessies te doen. Eerder deed hij dit – naast zijn werk bij Soepel – ook part-time bij elektrische autofabrikant New Electric, maar sinds 2018 is hij full-time bezig bij Collectief Soepel. Naast ontwerpen, technisch tekenen, en projecten tot in de puntjes uitdenken, maakt Felix ook graag dingen: van metaalbewerking tot ambachtelijke houtbewerking, hij wil het allemaal kunnen. Hij hecht belang aan duurzaamheid en dat zie je terug in zijn werk – hij houdt duurzame ontwikkelingen in de gaten, gebruikt graag verantwoorde materialen en wat hij maakt, moet lang mee kunnen.

In zijn vrije tijd is Felix een pro-marktplaatsstruiner, werkt hij al sinds zijn 17e aan zijn 61 jaar oude Peugeot 403, en zijn nieuwste thuis-project is het maken van een pizza-oven in de tuin.

Telefoonnummer: +31 6 34061383 
E-mailadres: felix@collectiefsoepel.nl

NewElectric Marine Module

Toen Felix bij New Electric werkte heeft hij zich onder andere beziggehouden met de ontwikkeling en realisatie van accupakketten voor de Amsterdamse sleepboot Dorus (duwcapaciteit 90ton). Bij deze conversie van diesel naar parallel hybride moesten de accupakketten worden ontworpen om aan de strengste brandveiligheidseisen te voldoen. Felix heeft voor dit project de gehele samenstelling in Solidworks getekend, en een groot deel van de productie op zich genomen.

Bijzettafel

Als weekend project maakte Felix deze kleine bijzettafel als verjaardagscadeau voor zijn vriendin.

Het formaat is gebaseerd op dat van de Volkskrant magazine. Die past namelijk precies in het rekje onder het blad. Alles is gemaakt van ‘afval’ stukjes eiken, en het geheel is gemaakt om een leven lang mee te gaan.

Bostent

Felix heeft voor zijn afstudeerstage van de opleiding werktuigbouwkunde een half jaar gewerkt bij Studio Floris Schoonderbeek. De afstudeeropdracht was een onderzoek naar het ontwikkelen van een nieuwe buitenruimte. De Bostent is het eindresultaat.
De Bostent is een speciale schuilplaats van waar je kunt genieten van de omgeving, de seizoenen en dierbaren in de omgeving van deze warme en gezellige houtgestookte kachel. De schoorsteen van de kachel wordt tegelijkertijd gebruikt als constructie van de tent. Het tentdoek is gemaakt in samenwerking met Nederlandse tentenmaker De Waard. De kachel is zo ontworpen dat het vuur van alle kanten zichtbaar is, onder andere met behulp van een verplaatsbaar windscherm.

Wij zijn ook Soepel

Terug naar Home