Dit is Max

Met zijn achtergrond in Werktuigbouwkunde en Product Design legt Max als vormgever de verbinding tussen kunst en techniek. Zijn drijfveer is het omzetten van een materiaal naar een eindproduct dat verrast, intrigeert of emotioneert. Binnen het Collectief is Max een creatieve probleemoplosser en is hij altijd opzoek naar een vindingrijke (om)weg.

Naast het grote ontwerp en realisatie wil Max zich ook focussen op verfijnde opdrachten. Hij zit tussen kunst en techniek in. Decorontwerp, kunstinstallaties en ruimtelijke vormgeving is een hoek waar hij zich graag in begeeft.

‘Wat ik zo interessant vind aan het ontwerpen van een ruimte is dat je door een plek anders vorm te geven, je iemand kan beïnvloeden. Dat gebeurt met kunst ook in zekere zin, alleen bij ruimtes kan iemand er eigenlijk niet omheen. Het confronteren van mensen met bepaalde ideeën zonder dat je zelf voor ze staat spreek mij aan.”

Telefoonnummer: 06 33990753
E-mailadres: max@collectiefsoepel.nl

Mind reset machine

De ‘Mind Reset Machine’ ontstond uit de zoektocht naar een ruimte waarin mensen “gereset” konden worden. Het woord resetten kun je interpreteren als een soort wedergeboorte, een nieuwe frisse blik. Het idee is om de huidige rondspokende gedachtes bij iemand weg te halen. Dit wilden we doen door iemand heel erg in het moment te brengen, zodat er geen ruimte is voor andere gedachtes waarmee je rondloopt.

Het resultaat was dan ook bijzonder effectief voor deze eerste ruimtelijke proef met onvoorbereide mensen. De mensen werden eerst geblinddoekt tussen twee hangende lakens in. Hierna werden ze aan de hand meegenomen naar onze “reset machine”. Terwijl ze ernaar toe liepen kregen ze instructies.

Het bleek al meteen een spel van vertrouwen te zijn. Mensen vroegen zich af wat er ging gebeuren en waren eigenlijk meteen uit hun comfort zone.

Toen ze eenmaal gingen liggen in onze machine was het angstgevoel bij de meesten meteen weg en ondergingen zij de “reset”. Terwijl je op het luchtbed lag begon er een trilling onder het bed. Deze werd steeds harder. Iedereen vond het een prettige ervaring.

Vis à Vis

Max werkt nauw samen met Theatergezelschap Vis à Vis en is afgelopen jaren betrokken geweest bij meerdere voorstellingen. Zo maakte hij voor de voorstelling Picnic een automatische kampeertent die met één druk op de knop via het dak van het busje naar binnen verdween, was hij persluchtduiker tijdens de watervoorstelling Mare, ontwierp hij een regen-opvangmachine, automatisch ontbijt machine en vliegmachine voor de voorstelling “Robot”. En zorgde hij voor een pinguïninvasie tijdens de wintervoorstelling “Antarctica”

 

Max doet

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Wij zijn ook Soepel

Terug naar Home