Recalculating Route

Studio Floris Schoonderbeek is er in 2020 op uit getrokken met de Fieldstation, de tweede camper gemaakt door Collectief Soepel. Tijdens deze trips zocht hij naar samenwerkingen met andere denkers en doeners, om met hen te ervaren, te beleven en te proberen. Uit deze zoektocht zijn verschillende concepten gegroeid en in samenwerking met Collectief Soepel zijn hier een aantal producten uit ontstaan.

De Airsteamers zijn schone groentenbarbecue’s voor een nieuwe en duurzame manier van buiten koken. Door slim te bouwen met bestaande buiselementen uit de gasindustrie is er een heel organische, nieuwe vorm BBQ ontwikkeld.

De Botanictub combineert natuurlijke systemen om een kalm, warm klimaat te creëren voor planten en mensen. Deze sauna en hottub in een kas laat je op welke plek dan ook wellness in de natuur ervaren. Als warmtebron heeft Collectief Soepel in samenwerking met Floris een houtgestookte rocket stove ontwikkeld. De hete lucht in de schoorsteen zorgt voor de warmte van het bad of de sauna.

De Sunstove is een (solar)cooker, lamp en tafel in één. Het product is ontwikkeld om in harmonie met de natuur buiten te kunnen koken, door het gebruik van de zon als warmtebron. In het midden van de hoefijzervormige tafel zit een reflecterende RVS schaal. Deze schaal kan in de tafel roteren om de baan van de zon te volgen. Wanneer er niet mee wordt gekookt, kan het geconcentreerde zonlicht de lamp opladen, die in de avond voor sfeerverlichting zorgt.

De Raintap vangt regenwater op en moedigt het gebruik ervan aan. De kraan, voetpomp en spoelbak vormen een slim waterstation, en transformeren de Raintap van regenton tot (handen)wasstation, en zelfs compacte buitenkeuken. Collectief Soepel heeft zich gefocust op de doorontwikkeling voor serieproductie.

De producten waren te bewonderen in de expositie Recalculating Route in de Kazerne (Eindhoven). De presentatie startte tijdens de Dutch Designweek in 2020 en was te bewonderen tot en met februari 2021.

Concept & Ontwerp: Studio Floris Schoonderbeek
Ontwikkeling & Realisatie: Collectief Soepel

Recalculating Route op de Dutch Design Week 2020
Studio Floris Schoonderbeek
Bezoek Recalculating Route

Terug naar Home