Gruwelijk lekker

Door de geschiedenis heen zijn er veel gerechten of ingrediënten die we nu afschuwelijk vinden of juist heel lekker. En in de loop van je leven kan je mening over wat lekker is of niet ook nog veranderen. Daarbij: wat jij afschuwelijk vindt, vindt een ander weer heerlijk. De basis voor je oordeel is de smaak of geur van een gerecht, het uiterlijk, het imago of een taboe. Wist je dat men vroeger hond at of dat knoflook in ons eten lang niet altijd vanzelfsprekend is geweest?

Collectief Soepel heeft voor het Nederlands Openluchtmuseum de wisseltentoonstelling ‘gruwelijk lekker’ gemaakt, met Felix als projectleider. Het was voor ons een leuke kans, en grote uitdaging, om elk facet van een dergelijk groot project op ons te nemen. Tijdens het ontwerpproces en voor het audiovisuele onderdeel zijn we een samenwerking aangegaan met onze favoriete fotograaf en filmmaker Bart Laport.

Gruwelijk Lekker is gebaseerd op 10  smaken die samenhangen met de 10  tijdvakken uit de Canon van Nederland. Elk van deze smaken heeft een eigen ‘keukenblok’ gekregen waarin het onderwerp op een wisselende manier werd behandeld. De keukenblokken zijn gemaakt met speciale tegels van Dtile.

Collectief Soepel heeft dit project succesvol tot een einde weten te brengen, met het museum als zeer tevreden klant. De tentoonstelling is nog tot februari 2020 te zien in het canongebouw van het Nederlands Openluchtmuseum.

Media

RTL nieuws

Arnhemse Koerier

NOS

Gelderlander

Galerij

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Terug naar Home