Dock Office

Voor het duurzame transportbedrijf Airhunters heeft Collectief Soepel een speciaal kantoor ontworpen en gerealiseerd. Dit gebouw is bijzonder door zijn vorm en omdat het voor een groot deel uit gerecycled plastic is vervaardigd. Daarnaast staat het op een iconische locatie op de pier van het IPKW-terrein. Om dit kantoor met zijn technische uitdagingen te realiseren heeft Collectief Soepel nauw samengewerkt met Save Plastics, de Hogeschool Arnhem en vele andere lokale ondernemers.

De realisatie van Dock Office is een dynamisch project geweest. Deze nieuwe toepassing van het bouwmateriaal vroeg om een innovatief en creatief ontwikkelproces. We werkten mee van begin tot eind: vormgeven van het pand, onderzoek naar plastic als bouwmateriaal en uitvinden hoe je slim kunt bouwen met plastic op grote schaal. Zo zijn we een beetje architect, materiaalexpert en bouwer in één.”

De buitenkant van het Dock Office is volledig vervaardigd van gerecycled kunststof. Het pand heeft een stalen frame om de uitgesproken vorm met kunststof mogelijk te maken. Om tot het exacte ontwerp te komen, maakte Collectief Soepel gebruik van 3D-modelleersoftware. Zo konden productietechnieken zoals lasersnijden en CNC walsen worden ingezet. Mede hierdoor is het kantoor in sneltreinvaart gerealiseerd.

Het kantoor heeft een uniek uitzicht over een oude aftakking van de Rijn: het staat op een pier van het IPKW-terrein. Om dit kantoor met zijn technische uitdagingen te realiseren heeft Collectief Soepel nauw samengewerkt met Save Plastics en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Bekijk hier hoe Dockoffice op zijn plek gezet is!

Galerij

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Fotografie door Jesse Wensing

Terug naar Home