Dock Office

Voor het duurzame transportbedrijf Airhunters heeft Collectief Soepel een speciaal kantoor ontworpen en gerealiseerd. Dit gebouw is bijzonder door zijn vorm en omdat het voor een groot deel uit gerecycled plastic is vervaardigd. Daarnaast staat het op een iconische locatie op de pier van het IPKW-terrein. Om dit kantoor met zijn technische uitdagingen te realiseren heeft Collectief Soepel nauw samengewerkt met Save Plastics, de Hogeschool Arnhem en vele andere lokale ondernemers.

Voor ‘buurman’ Airhunters ontwikkelde wij het nieuwe plastickantoor ’Dock Office’. De realisatie van Dock Office is een super dynamisch project geweest. Een gebouw van een nieuw soort bouwmateriaal vraagt om een innovatief en creatief ontwikkelproces. We werkte mee van begin tot eind: We hebben het kantoor vormgegeven, onderzochten plastic als bouwmateriaal en bedachten hoe je zo’n kantoor het beste bouwt. Zo zijn we een beetje architect, materiaalexpert én bouwer in één.

Het doel van dit kantoor was om aan te tonen dat plasticafval goed kan worden ingezet als bouwmateriaal, om zo de hoeveelheid plasticafval wat in de natuur beland te verminderen.

De buitenkant van Dock Office is volledig van gerecycled kunststof vervaardigt. Het kantoor heeft een stalen frame om de bijzondere vorm mogelijk te maken. Om tot het exacte ontwerp te komen maakte Collectief soepel gebruik van 3D modeleer software. Hierdoor konden moderne productietechnieken zoals lasersnijden worden ingezet. Mede hierdoor kon het kantoor in sneltreinvaart worden gerealiseerd.

Bekijk hier hoe Dockoffice op zijn plek gezet is!

Galerij

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Fotografie door Jesse Wensing

Terug naar Home