This is Siem

Siem is an unstoppable enthousiast, and keeps encouraging the team to look for undiscovered territory. He frequently oversees the big projects from start to finish. His roles: designer, draftsman, maker and/or projectmanager. In his designstudio, he develops new products for Collectief Soepel, or under his own name.

Siem has a big and growing knowledge of production techniques, and has been working as a product designer for several years. As a child, he dreamt of being an inventor, and with his main developing role in the company, this aspiration became reality.

Telephone number: +31 6 15366405
E-mailadres: siem@collectiefsoepel.nl

Muselet

Siem zocht al langer naar een nieuw soort vuurkorf: een vorm zonder de goedkope, roestige look. Het werd een product dat past bij het karakter van het stoken, en dat nóg mooier wordt door het houtvuur zelf.

De Muselet is een vuurschaal met kleur! Om de warmte echt goed te voelen, hangt de schaal waarin gestookt wordt hoog boven de grond. Dit zorgt er ook voor dat je met de Muselet lekker kan barbecueën vanuit je tuinstoel.

Een muselet is een ijzeren kapje met ijzerdraad op een fles champagne om de kurk vast te klemmen. Dit onderdeel van de fles sprak altijd al tot Siems verbeelding, en het champagnekapje werd de inspiratie: uit deze bijzondere vorm ontstond Muselet.

Collectibles - Bar Stool

Siem bedacht samen met Kevin van Braak een barkruk voor het parkrestaurant op Industriepark Kleefse Waard. Hieruit ontstond de meubelserie Collectibles: een ‘verzameling’ meubelstukken van ‘verzameld’ plastic.
Een oerdegelijk ontwerp met kleurrijke zitting, gemaakt van de restpartijen kunststof van het terrein. De serie speelt in op de vraag naar circulaire producten; voor IPKW past dit in de ambitie om het duurzaamste bedrijventerrein van 2025 te worden.

EPS Collection

Lost-foam gieten is een techniek die vaak wordt gebruikt voor het produceren van motoronderdelen, en is daarom bijna altijd verstopt in een behuizing. De EPS Collectie, een serie houtkachels, laat deze onbekende productiemethode wel zien.

Eerst worden de kachels vormgegeven in EPS (piepschuim). Deze worden in een bak met zand geplaatst om hier gesmolten gietijzer overheen te gieten. Door het grote temperatuurverschil verbrandt het EPS-model volledig en neemt het gietijzer direct de plaats in van het schuimmodel.

Siem heeft de studio van Klaas Kuiken ondersteund in het ontwerp, de technische doorontwikkeling van de kachels en het onderzoek naar het principe van het verwarmen met hout.

Vouwfiets

Voor de vouwfiets van Mistermuratori heeft Siem de productievoorbereidingen op zich genomen. Dat omvatte het technisch uitdenken van de fiets, het ontwerp omzetten naar technische tekeningen en het afstemmen met de producenten.

Het ontwerp van de deelbare racefiets is gebaseerd op het werkingsprincipe van de Batavus Portable uit 1965.

Vlak onder het zadel zit een draaiknop waarmee de fiets in tweeën te delen is. Zo kan de fiets gemakkelijk opgeborgen en vervoerd worden. Het frame is opgebouwd uit buizen en gefreesde onderdelen uit roestvast staal.

Projecten van Siem

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

We are Soepel too

Back to Home