This is Jeroen

Jeroen is the draftsman who makes the crucial connections between design and result. Collectief Soepel regularly takes on projects as a team, and Jeroen’s skills in the drawing room help to speed along almost every aspect of the process. He spends most of his time in the office, but occasionally shows his technical skills on the executive side as well.

Telephone number:
E-mailadres: jeroen@collectiefsoepel.nl

Viro

Voordat Jeroen in 2018 zich full-time ging inzetten voor het collectief, werkte hij ruim drie jaar als tekenaar bij engineeringbureau Viro in Arnhem. Op de Plant-design afdeling tekende hij in CAD programma’s aan projecten in de process-industrie. Gedurende zijn tijd binnen Viro werd hij gedetacheerd naar Howden Thomassen in Rheden. Hier tekende hij aan talloze compressorinstallaties, die over de hele wereld geïnstalleerd worden.

In zijn drie jaar leerde hij in ruim zes verschillende CAD programma’s tekenen. Zijn favoriet is en blijft SolidWorks. Hiermee tekent hij nu ook voor de projecten die het collectief realiseert.

Frame Dockoffice

Voor het kantoor wat Soepel voor transportbedrijf Airhunters maakte, werd door Jeroen en een constructeur een stalen frame bedacht. Dit frame dat bestaat uit verschillende profielen, samengestelde onderdelen en een breed scala van schetsplaten, heeft hij technisch uitgedacht in 3D, omgezet naar een set werktekeningen voor de fabricage en ondersteund tijdens de fabricage.

Het stalen frame is zo bedacht, dat deze gemakkelijk op locatie in elkaar gezet kon worden met een heftruck of verrijker. Alle profielen zijn voorzien van boutplaten of gatenpatronen, zodat het frame maar op één manier in elkaar paste. Het in elkaar zetten van het frame op locatie was daardoor makkelijk en snel gerealiseerd.

Onderframe Dockoffice

Voor ditzelfde kantoor moest een stalen frame bedacht worden, om het beton waar het kantoor oorspronkelijk op zou moeten rusten, te ontlasten. Het frame, bestaande uit twee HEA600 profielen waar het kantoor aan verbonden is, overspant ruim veertien meter tussen de dijk en de oude betonnen steiger. Doormiddel van een lepel en een staander zijn de HEA600 profielen aan het beton gefixeerd.

Het frame is door Jeroen en een constructeur bedacht. Voordat het frame getekend kon worden, is Jeroen de betonnen steiger volledig gaan inmeten. Met die informatie kon hij alle profielen bematen en bedenken in welke volgorde de onderdelen van het frame geplaatst moesten worden.

3D tekenwerk

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

We are Soepel too

Back to Home