This is Felix

Felix focuses mainly on the technical aspects of designing. He has a background in mechanical engineering, and a broad experience in technical drawing and mechanical design. Therefore, he knows how to convert an idea into a product, without having to make too much concessions. He exercised these skills at the Dutch car company New Electric, before he joined the team of Collectief Soepel fulltime. Felix likes to work on new ideas down to the last detail, but is also keen on building steel or artisanal wood products. Sustainability is one of the main themes in his work: he keeps track of new trends, prefers to use clean materials and ensures his products last long

In his free time, Felix likes to tinker with his old Peugeot 403, which he bought when he was 17 years old. He also has perfected the skill of finding bargains on the internet, and is always improving his own home (current project: a pizza-oven in the garden).

Telephone number: +31 6 34061383 
E-mailadres: felix@collectiefsoepel.nl

NewElectric Marine Module

Toen Felix bij New Electric werkte heeft hij zich onder andere beziggehouden met de ontwikkeling en realisatie van accupakketten voor de Amsterdamse sleepboot Dorus (duwcapaciteit 90ton). Bij deze conversie van diesel naar parallel hybride moesten de accupakketten worden ontworpen om aan de strengste brandveiligheidseisen te voldoen. Felix heeft voor dit project de gehele samenstelling in Solidworks getekend, en een groot deel van de productie op zich genomen.

Bijzettafel

Als weekend project maakte Felix deze kleine bijzettafel als verjaardagscadeau voor zijn vriendin.

Het formaat is gebaseerd op dat van de Volkskrant magazine. Die past namelijk precies in het rekje onder het blad. Alles is gemaakt van ‘afval’ stukjes eiken, en het geheel is gemaakt om een leven lang mee te gaan.

Bostent

Felix heeft voor zijn afstudeerstage van de opleiding werktuigbouwkunde een half jaar gewerkt bij Studio Floris Schoonderbeek. De afstudeeropdracht was een onderzoek naar het ontwikkelen van een nieuwe buitenruimte. De Bostent is het eindresultaat.
De Bostent is een speciale schuilplaats van waar je kunt genieten van de omgeving, de seizoenen en dierbaren in de omgeving van deze warme en gezellige houtgestookte kachel. De schoorsteen van de kachel wordt tegelijkertijd gebruikt als constructie van de tent. Het tentdoek is gemaakt in samenwerking met Nederlandse tentenmaker De Waard. De kachel is zo ontworpen dat het vuur van alle kanten zichtbaar is, onder andere met behulp van een verplaatsbaar windscherm.

We are Soepel too

Back to Home